Radionice 3D printanja za odrasle u sklopu projekta Kreativna škola STEM-a

Zajednica u svrhu održivosti projekta Kreativna škola STEM-a nastavlja dalje s edukacijom djece i mladih te zainteresirane javnosti. 

U subotu, 3. lipnja 2023. održala se prva u nizu radionica o 3 D printanju tijekom koje je voditelj Josip Kalebić iz udruge Zadar Developers Hub sudionicima (nastavnicima i članovima uduga/klubova Zajednice) predstavio teme upoznavanja i rada s 3D printerom, vrste filamenata, priprema gotovog 3D objekta za printanje. Druženje u ugodnoj i kreativnoj atmosferi nastavilo se u ukupnom trajanju od tri subote.

Program:

2. Radionica

OPIS RADIONICE: 3D modeliranje i izrada 3D modela.

Priprema i printanje 3D modela.

TERMIN RADIONICE: Subota, 10.6.2023. od 9 do 11 sati

3. Radionica

OPIS RADIONICE: Ponavljanje 2. radionice sa složenijim 3D modelima.

TERMIN RADIONICE: Subota, 17.6.2023. od 9 do 11 sati

 

LOKACIJA: PREDAVAONICA POMORSKOG ODJELA SVEUČILIŠTA U ZADRU (POMORSKA ŠKOLA), Ante Kuzmanića 1, 23000, Zadar

 

O predavaču…

Josip Kalebić tajnik je udruge Zadar Developers Hub čiji je član od samog osnutka Udruge. Radi u IT industriji, a zadnjih 9 godina kao software developer u firmi Bruncin d.o.o. koja se bavi razvojem uređaja za istraživanje polarnih krajeva. Dio je “Arctic Risk” projekta koji se bavi sustavima upozoravanja na efekte klimatskih promjena, vodi youtube kanal “Josip Retro Bits” posvećen 8bitnim računalima i programiranju, povremeno održava stručna predavanja te organizira radionice za djecu na Commodore64 računalima.

Skip to content