Studijsko putovanje CUC 2023: Era digitalne zrelosti

U sklopu projekta Kreativna škola STEM-a  UP.04.2.1.10.0037 održano je studijsko putovanje  sa svrhom sudjelovanja na konferenciji CUC 2023:Era digitalne zrelosti od 26. – 28. travnja 2023. u Rovinju za 9 osoba – predstavnika ciljne skupine s namjerom nadogradnje znanja i vještina stečenih tijekom Interaktivne edukacije za voditelje Pilot radionica za djecu i mlade (tijekom i po završetku projekta) te unutar svoji zanimanja i područja rada.

Zajednici tehničke kulture Zadarske županije prijavom na poziv “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a” odobreno je sufinanciranje projekta „Kreativna škola STEM-a“ iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH – Ured za udruge Vlade RH u iznosu od 137.626,07 EUR  (1.036.943,59 KN).

CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC organizira se jedanput godišnje okupljajući CARNET-ove korisnike i suradnike, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja digitalne tehnologije.

Ista predstavlja platformu “za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s digitalnom tehnologijom, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima”.

Predstavnici ciljne skupine – pripadnici organizacija civilnoga društva koji su ujedno i članovi udruga pod Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, tijekom trodnevnog boravka u Rovinju i praćenja programa konferencije imali su priliku educirati se i umrežavati s drugim sudionicima i institucijama. Na taj način su se stekla vrijedna iskustva za daljnju popularizaciju STEM-a , ujedno i glavnom cilju projekta Kreativna škola STEM-a te uvidi u primjere dobre prakse kako bi se ista u budućnosti prenosila djeci i mladima te cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti.

Zahvaljujemo svim sudionicima, projektnim partnerima i organizatoru putovanja na ugodnom i zanimljivom sudjelovanju na CUC: 2023 konferenciji!

Skip to content