Pilot radionice za djecu i mlade

U subotu 28. siječnja 2023. započeo je ciklus Pilot radionica za djecu i mlade s ciljem osvještavanja njihovih mogućnosti i potencijala kao aktivnih sudionika u modernom društvu koje počiva na STEM-u. Polaznici radionica (koje se održavaju svake subote) podijeljeni su u dobne skupine od 1. – 4. razreda, 5. – 8. razreda osnovne škole te 1. – 4. razreda srednje škole. Ukupno 45-ero djece i mladih imati će priliku steći praktična znanja i vještine sa širokim spektrom primjene kroz zanimljive teme:

– osmišljavanje i programiranje računalne igrice,

– printanje elemenata i izrada meteorološke stanice uz pomoć 3D printera,

– računalno obrađivanje podataka (Scratch, Python, Numpy) dobivenih putem senzora za praćenje temperature, vlage, kvalitete zraka,

– racionalno korištenje električne energije na primjeru eksperimenta,

– upoznavanje s klimom i okolišem: more i zrak (1 – 4 razred OŠ: prepoznavanje oblaka na nebu prema predlošku, zaštićena flora i fauna u moru, 5 – 8 razred OŠ: vremenska prognoza i karte, mala škola oceanografije, 1 – 4 SŠ: VFR/IFR zrakoplovne karte-simulirani let prema planu/ruti, Plan ronjenja-potrošnja zraka i dekompresija).

U dinamičnom i prijateljskom okruženju tijekom radionica potiče će se kreativnost i timski rad. Voditelji istih su educirani predstavnici organizacija civilnog društva – članica udruga Zajednice iz područja tehničke kulture, stručni suradnici te projektni partneri – udruga „Zadar Developers Hub.

U fotogaleriji možete pogledati prizore iz 1. i 2. radionice „Osmišljavanje i programiranje računalne igrice“ za sve navedene skupine predvođene voditeljicama Alenkom Bopsić, Digitali – obrt za računalno programiranje, Mateom Miočić i Irenom Matulić, Društvo informatičara Zadar.

Fotogaleriju s radionica možete pogledati u nastavku.

 

Skip to content