Pilot dan interaktivne edukacije Kreativne škole STEM-a

Interaktivna edukacija Kreativne škole STEM-a organizirana je za predstavnike organizacija civilnoga društva (OCD) – udruge članice Zajednice s ciljem njihova osposobljavanja i jačanja kapaciteta za popularizaciju STEM-a. S namjerom doprinosa u širenju znanja i vještina STEM pristupa u obrazovanju, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s NOVAMINA centrom inovativnih tehnologija d.o.o. Zagreb osmislila je 20 online interaktivnih edukacija koje predstavljaju spoj računalnog programiranja igrice i 3D printera te prirodnih znanosti i inovacija.

Uz pomoć vrijedne opreme (3 komada 3D printera, 15 stolnih računala, 2 prijenosna računala te senzora za mjerenje klimatskih uvjeta financiranih iz sredstava projekta) kroz zanimljive teme: Upoznavanje s mogućnostima koje programiranje pruža u praćenju klimatskih promjena, Rad s 3D printerom, Razvoj inovativnih pedagoških vještina uspješno je obučeno 14 polaznika edukacije.

Posljednji termin edukcije – Pilot dan održan je uživo u prostoru Katoličke Osnovne škole Ivo Mašina. U dinamičnoj atmosferi i ugodnom druženju utvrdila se obrađena tematika, testirala dostupna oprema za rad te izradio detaljan plan za realizaciju pojedine radionice za djecu i mlade koje će se održati krajem godine, a voditelji istih biti će upravo predstavnici OCD-a.

Zahvaljujemo svim suradnicima i projektnim partnerima te polaznicima edukacije iz naših udruga: Aerokluba „Zadar“, Društva pedagoga tehničke kulture „Zadar“, Radio kluba „Zadar“, Ronilačkog kluba KPA „Zadar“, Društva informatičara „Zadar“ na zalaganju i uspješnoj provedbi projektne aktivnosti.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Skip to content